Lasagne s hubami a gorgonzolou
Lasagne s hubami a gorgonzolou je výborná pochúťka, so silnou a okúzľujúcou chuťou!
Hlavnou ingredienciou je gorgonzola so svojou nezameniteľnou chuťou, ktorá veľmi dobre vynikne so šampiňónmi. Dobrá kombinácia je aj s hlivou mierne upečenou spolu s cesnakom na oleji. Okrem toho je toto jedlo veľmi rýchle a ľahké na prípravu, pretože nie je potrebné variť omáčku a teda zbytočne strácať čas.
Recept pre 4 osoby:
lasagne
100 g gorgonzola
200 g huby
500 ml bešamelová omáčka
200 g mozzarella
strúhaný parmezán
1 cesnak
olivový olej
soľ
Mozzarellu nakrájajte na malé kúsky. Roztopte gorgonzolu na panvici a pridajte dve polievkové lyžice mlieka. Očistené huby alebo hlivu opečte spolu s cesnakom na olivovom oleji. Ak máte chuť pridajte na konci varenia petžlen.
Zoberte pekáč a nalejte do neho bešamelovú omáčku. Začnite tým, že umiestnite lasagne do pekáča. Na tento základ nasypte opečenú zmes. Potom treba všetko zaliať gorgonzolou zmiešanou so smotanou. Každú vrstvu lasagní nakoniec posypte mozzarellou a parmezánom. Na poslednú vrstvu znovu položte huby a posypte ju strúhaným parmezánom a kúskom gorgonzoly.
Pečieme v rúre predhriatej na 180 ° cca 40 minút .
ZDROJ: https://www.ifood.it/