Ako variť cestoviny

Cestoviny sa aj vďaka talianskej kuchyne stali obľúbeným jedlom. Možno sa na prvý pohľad zdá, že recepty z cestovín patria k tým menej náročným. No pravdou je, že stačí málo a pre neznalosť môžeme aj pri zdanlivo jednoduchých návodoch veľa pokaziť. Ako teda správne variť tento druh potraviny?

Čítať viac

Delikatesa zvaná syr

Podľa charakteristických znakov delíme syry na mäkké, ktoré sa ďalej rozčleňujú na čerstvé a zrelé.

Čítať viac

Grana Padano vs. Parmigiano Reggiano

Granu Padano a Parmigiano Reggiano považujeme za najrozšírenejšie tvrdé syry, ktoré sú používané v gastronómii po celom svete. Nazývame ich tvrdé syry preto, že na ich výrobu sa spotrebuje v priemere 16 litrov mlieka na 1 kilogram syra, keďže väčšina mlieka sa počas spracovania stratí a zo 70% bude syr tvoriť iba sušina, ktorá je bohatá na živiny, proteíny, vitamíny A, B, a minerálne soli ako kalcium, fosfor, a draslík.

Čítať viac

Lasagne s hubami a gorgonzolou

Vynikajúci recept založený na dobre skombinovaných, kvalitných surovinách.

Čítať viac

Prečo sú talianske potraviny špička na trhu

Prečo sú talianske potraviny vo svete vyhľadávané? Zodpovedá kvalita cene? Čo znamenajú označenia DOP/IGP a DOC/DOCG? Na tieto otázky nájdete odpovede v našom stručnom článku, ktorý ide priamo po podstate veci.

Čítať viac

Prečo by sme mali jesť Parmigiano reggiano?

Parmigiano reggiano je pochúťkou, ktorá je sama o sebe výborná. Dá sa však použiť aj na dochutenie viacerých jedál a dodať im nenapodobiteľnú chuť. Vedeli ste však, že zo zdravotného hľadiska je parmezán taktiež skvelou potravinou? Ak vás zaujímajú zdravotné benefity tohto syra, prečítajte si náš článok.

Čítať viac
Zobrazené 16 z 6 (1 Strana)